14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiReacții virulente ale sibienilor, la adresa Poliției Locale, după abuzul din Piața...

Reacții virulente ale sibienilor, la adresa Poliției Locale, după abuzul din Piața Mare

Protestul pentru acțiune climatică, la care au participat aproximativ 80 de elevi sibieni, săptămâna trecută, a născut controverse. Organizatorul formal al manifestației, mama Paulei Dörr, reprezentanta mișcării Fridays For Future la Sibiu, a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că participanții la demonstrație au încălcat zona prevăzută de aviz.

Artistul Dan Perjovschi a fost printre primii sibieni ce și-au manifestat public dezaprobarea față de intervenția autorităților locale.

”Înțeleg că poliția locală Sibiu a amendat elevii de la Fridays for Future care cereau un oraș verde, educație ecologică în școli și să poată merge cu bicicleta la școală fără să le fie frică de masini. Faptul că elevii au dat ocol Târgului minunat de Crăciun în loc să stea lipiți anonim de-un zid a fost ceva inacceptabil pentru poliție. (…) Vă vedem și vă sprijinim. Mie îmi place Fridays for Future și subscriu la ce vor si cer elevii (din Sibiu)…. să încercăm să-i ascultăm un pic pe “ăștia” tineri. măcar vineri.”, a menționat Dan Perjovschi pe pagina sa de Facebook.

Adrian Tibu, directorul Teatrului GONG, a declarat că este dispus să suporte achitarea amenzii, nefiind de acord cu rigiditatea autorităților. „Înțeleg că au greșit și ei, nu ar fi trebuit să intre în zona nepermisă de aviz, dar totuși sunt copii. Un avertisment ar fi fost suficient.”, a declarat acesta. 

Directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu, consilier local, ne-a declarat că i se pare trist ce s-a întâmplat: “Am vrut și eu să particip la eveniment, n-am reușit să ajung, mi s-a părut o acțiune frumoasă. Ce au făcut polițiștii nu e normal, e trist, foarte trist. Șefii poliției locale ar trebui să-i instruiască pe subalterni, să le explice cum se procedează în situații de acest fel. Primăria își dă cu firma în cap nemeritat, nu cred că cineva din primărie a dat dispoziție să fie amendați. Noi, Sibiul, ar trebui să dăm exemplu altora cu astfel de acțiuni de protejare a mediului.”

Reacțiile cetățenilor pe Facebook au fost, de asemenea, negative. „Copii, vedeți ce faceți cu votul părinților și bunicilor de anul viitor. Stă și în puterea voastră să opriți dictatura.”- C.V. „Dau vina unul pe celălalt vizavi de abuzurile și indolenta puturosilor cu cascheta!” – S.B. „Conform cărei legi i-au sancționat. Legea privind adunările publice 60/91 care sancționează aceste fapte nu intră în competenta Politiei locale. poate privind alte fapte conform HCL 210.” – M.P. „Un fel de asistati social cu grade. Daca vrei sa mergi la ei in audienta te ia tanti de la intrare la intrebari.PENIBILILOR !!!” – F.R. „Atât pot atât fac.” – I.L.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă