Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reactorul 2 de la Cernavodă se opreşte pentru 32 de zile

Reactorul 2 de la Cernavodă se opreşte pentru 32 de zile

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în programul de oprire planificată, începând de vineri, timp de 32 de zile, reactorul urmând să fie deconectat de la sistemul energetic naţional la ora 11:00.

Rl online 0 comentarii

Durata opririi planificate este de 32 de zile, anunţă Nuclearelectrica, societatea de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi la: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

"Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare", anunţă compania, care subliniază că lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007. 

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Comentarii

loading...