6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRealizare „istorică” de Ziua Națională, s-a inaugurat un drum de 7,6 km...

Realizare „istorică” de Ziua Națională, s-a inaugurat un drum de 7,6 km realizat în nouă ani

Ministerul Transporturilor a dat marți în folosință Centura de Ocolire a orașului Săcuieni. Lucrările la drumul în lungime de doar 7,6 km au început în anul 2011 și s-au poticnit după ce firma de construcții titulară a contractului de execuție a sub-contractat o parte dintre lucrări iar la un moment dat totul s-a blocat din cauza neachitării sumelor datorate constructorilor.

Patru ani mai târziu, contractul a fost reziliat într-un moment în care doar jumătate din șoseaua de doar 7,6 kilometri era executată. Lucrările au fost reluate abia în 2019 și au fost finalizate în mai puțin de un an, la fix pentru ca darea în folosință să se producă pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României și cu doar șase zile înaintea alegerilor parlamentare.

„Aici suntem într-o situaţie fericită într-un final, în condiţiile în care după opt ani de zile, iată reuşim să semnăm un contract în 2019 şi în mai puţin de un an de zile să-l ducem la bun sfârşit. Să finalizăm restul de 50% cât mai era de finalizat. Este partea plină a paharului în condiţiile în care totuşi, este o ruşine să vorbeşti tu, ca beneficiar, de realizarea a 7,6 km de variantă ocolitoare în nouă ani.”, a recunoscut Lucian Bode, ministrul Transporturilor, după ce a verificat luni dacă drumul poate fi dat în folosință pe 1 decembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă