6.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăȘtirile zileiREDESCHIDERE Hotărârea de Guvern cu măsurile relaxate. Ce cuprinde?

REDESCHIDERE Hotărârea de Guvern cu măsurile relaxate. Ce cuprinde?

Restaurantele din București se redeschid la interior, cu o capacitate de 30% conform hotărârii CMSUMB publicată de hotnews.

Documentul poate fi consultat aici.

De asemenea, sălile de spectacole se redeschid și ele, tot la capacitate de 30%. Deciziile au fost luate duminică de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Măsurile intră în vigoare de luni.

Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale.

Magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00.

Purtarea măștii rămâne obligatorie, în vigoare mențimându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă