15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiReplică dură pentru Clotilde Armand. Cum se apără cei de la institutul...

Replică dură pentru Clotilde Armand. Cum se apără cei de la institutul Levantului

După ce Clotilde Armand a propus preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, reprezentanții instituției au spus că primarul „nu știe ce vorbește” și amenință că vor apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați de „minciunile” aduse în spațiul public.

„A avut această revelație trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo și s-ar fi uitat cu atenție, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câțiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, și că este impropriu pentru o școală. Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu și fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1. Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adresa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant”, spun cei de la Institut într-un comunicat de presă.

Ei spun că era foarte simplu pentru primarul Sectorului 1 să afle ce face Institutul: să caute informații pe site.

„A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință. Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României”, spun reprezentanții Institutului Levantului.

Reprezentanții institutului spun că Armand minte în privința cuantumului salariilor

Reprezentanții Institutului o acuză pe Clotilde Armand și în privința afirmațiilor cum că „instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro”.

„Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) – 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net”, spun ei.

Cei de la Institutul Levant spun că își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați de aceste „minciuni”.

În finalul comunicatului, reprezentanții Institutului o întreabă pe Clotilde Armand dacă nu ar fi potrivit pentru școală sediul ei de europarlamentar.

„O întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”.

Clotilde Armand vrea transformarea institului în școală

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul Levantului pentru a fi transformată în școală.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădre ar putea funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe rețeaua de socializare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă