15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiReplica lui Lazăr, după ce Toader a cerut revocarea sa din funcție

Replica lui Lazăr, după ce Toader a cerut revocarea sa din funcție

“Cu doar două zile în urmă, Comisia de la Veneţia transmitea că independenţa procurorilor poate fi afectată de numirea şi eliberarea din funcţie a procurorilor, recomandând examinarea acestor dispoziţii. Raportul de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general de la PICCJ este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrulu Justiţiei, înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia. Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Ministerului Public ca parte a justiţiei din România”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a anunţat că va răspunde punctual criticilor aduse de Tudorel Toader în zilele următoare. “Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar”, a completat Lazăr.

Lazăr a declarat, după anunţul lui Tudorel Toader că declanşează procedura de revocare a procurorului general, că demersul, care contravine analizelor Inspecţiei Judiciare şi CSM, este de natură să destabilizeze ministerul Public. “Evaluarea procurorului general a fost efectuată de către CSM, concluziile fiind de asemenea pozitive. A fost dat calificativul foarte bine. Concluziile la care a ajuns ministrul Justiţiei, fără o bază factuală şi solidă, reprezintă un demers de a destabiliza Ministerul Public. Stabilitatea instituţiei e esenţială”, a declarat Augustin Lazăr.

“Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin Ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Minsiterului Public ca parte a justiţiei din România. Cu privire al declaraţiile ministrului Justiţiei îmi rezerv dreptul de a răspunde zilele următoare. Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar”, a mai spus Lazăr.

Augustin Lazăr a declarat, după anunţul lui Tudorel Toader că declanşează procedura de revocare a procurorului general, că este nu îi este indiferent ce se întâmplă, dar a refuzat să dea detalii despre clasarea unui dosar al preşedintelui Iohannis, de care a vorbit ministrul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, prezentată pe site-ul ministerului Justiţiei, are 63 de pagini, raportul fiind structurat pe cinci capitole.

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă