15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPremierul anunță condițiile din noaptea de Paști: mască și distanțare

Premierul anunță condițiile din noaptea de Paști: mască și distanțare

“Încă nu am ieșit din valul trei, dar ce a fost mai greu a trecut”, a declarat, marți, 27 aprilie, premierul Florin Cîțu, cu privire la evoluția pandemiei în România.

Șeful Guvernului a făcut această precizare într-o videoconferință cu prefecții, purtată de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Alături de premier s-a aflat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Videoconferința s-a purtat în contextul pregătirilor pentru activitățile din minivacanța de 1 Mai și din noaptea Paștelui Ortodox. După cum se știe, în ultimele zile, rata de infectare în București și în județul Ilfov a scăzut semnificativ.

Cu privire la restricțiile din noaptea de Paști, “nu s-a schimbat nimic – mască, distanțare”, a subliniat, la videoconferința de marți, premierul Cîțu.

Amintim că, acum o săptămână, președintele Iohannis anunțase că în noaptea de Paști se va putea circula liber pe străzi, fără niciun fel de declarație scrisă, astfel încât toți credincioșii să se poată deplasa între locuințe și biserici. Șeful statului mai afirma că fiecare biserică are dreptul să oficieze slujba de Înviere conform regulilor religioase – adică mai întâi în curtea lăcașului de cult, apoi în interiorul acestuia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă