26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Reuniune mondială la București: Biden, Stoltenberg, Andrzej Duda și Klaus Iohannis

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, participă luni, 10 mai 2021, prin videoconferinţă, la Summitul Formatului Bucureşti (B9), organizat de Administrația Prezidențială a României.

La București, gazdele acestei reuniuni sunt președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a sosit, luni, în vizită oficială în România.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedinții Klaus Iohannis şi Andrzej Duda, la care participă șefii statelor membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Ei vor participa la reuniunea de luni de la București prin videoconferință. Tot prin videoconferință va participa și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Una dintre temele luate în discuție la București va fi pregătirea summit-ului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă