Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Revoltător! Soldații sovietici, omagiați la Turda, cu onoruri și coroane, pe post de Eroi Naționali

Revoltător! Soldații sovietici, omagiați la Turda, cu onoruri și coroane, pe post de Eroi Naționali

După 76 de ani de la ororile săvârșite de armata sovietică de ocupație, România încă mai omagiază, cinstind cu flori, coroane și momente de reculegere, soldații ruși ”eliberatori”, considerându-i Eroi Naționali cu acte-n regulă!

Eugen Cișmașu 0 comentarii

O astfel de ceremonie jenantă, ba chiar revoltătoare, s-a petrecut pe 28 mai, la Turda, acolo unde oficialitățile administrative locale, atrăgând în incompetenta lor decizie și participarea câtorva cadre militare, au confundat cimitirul ”eroilor” sovietici cu cimitirul eroilor români, depunând coroane de flori și oferind onoruri militare soldaților ruși, nu celor români.

Pentru ca momentul penibil să fie dus până la capăt, după ce puținii cetățeni prezenți la eveniment au atras atenția oficialilor asupra gravei greșeli, reprezentanții autorităților și ai armatei au mutat la final coroanele depuse la momentul rușilor pe parcela destinată soldaților români.

”Învățați unde vă sunt eroii!”

Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii care vizează conservarea și reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Turda, a fost cea care a luat atitudine față de reprezentanții Armatei care au participat la eveniment, anunțând că va înainta o sesizare către Ministerul Apărării Naționale. ”Faceți-vă treaba! Învățați unde vă sunt Eroii!”, a fost mesajul imperativ adresat de către Manuela Moldovan militarilor, incidentul fiind apoi detaliat printr-o postare pe contul personal de facebook.

”Soc și groaza în Cimitirul Eroilor Turda!!!! Am postat ieri ca vin sa aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primaria, de frica sa nu-i atac dacă nu vin, a trimis un preot militar, pe cineva de la politie, doi gradați de la armata, câțiva soldati și pe cineva de la radio care sa le aducă aplauze și felicitari. Pana aici ok. Dar au greșit Cimitirul! Au prezentat onorul monumentului rușilor, au depus coroana primărie și a garnizoanei tot acolo! Când mi-am revenit din soc, i-am făcut praf fără menajamente! Degeaba și-au luat coroanele și le-au dus jos, în parcela Eroilor Romani. Degeaba s-au scuzat gradații ca sunt noi... Degeaba!!!! Rușine!!!! Exact cum le-am spus sus. Luați banii statului degeaba! Incompetenților!!!! Florile voluntarilor sunt unde trebuie! Și gândul nostru la fel! La Turda exista doar orgolii și incompetenta!!!!”, a scris Manuela Moldovan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...