12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos”, Rezervaţie a Biosferei UNESCO

Rezervaţia ştiinţifică „Prutul de Jos”, Rezervaţie a Biosferei UNESCO

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO transmite că acesta este un pas spre finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei Trans-frontiere trilaterale „Delta Dunării”– „Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina şi Moldova.

Constituirea rezervaţiei trilaterale este agreată şi de Comisia Trilaterală la nivel ministerial dintre România, Ucraina şi Republica Moldova.

Conform hotărârii adoptate de Comitetul Consultativ al ICC-MAB UNESCO din Paris (Comitetul Internaţional de Coordonare a Programului MAB), Rezervaţia Biosferei Trans-frontieră „Delta Dunării” România-Ucraina îndeplinea recomandările de la Pamplona (Spania).

Una din cerinţele esenţiale pentru constituirea acesteia era ca Prutul de Jos să aibă statutul de rezervaţie a biosferei.

O delegaţie a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a  fost prezentă la cea de-a 30-a sesiune a Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera” (ICC MAB), eveniment care s-a desfăşurat la Palembang (Sumatra de Sud, Indonezia), în perioada 23 – 28 iulie 2018.

Pe agenda reuniunii a figurat şi propunerea de desemnare ca rezervaţie a biosferei a „Prutului de Jos”.

Ea a primit pe 25 iulie statutul de Rezervaţie a Biosferei UNESCO, din partea Consiliului Internaţional de Coordonare a Programului „Omul şi Biosfera”. Astfel, Republica Moldova a obţinut prima desemnare UNESCO a unei rezervaţii naturale de pe teritoriul său.

Cele mai citite

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă