11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimele rezultate ale Evaluării Naţionale au fost afişate

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale au fost afişate

S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Rezultatele finale vor fi afişate în 29 iunie.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale au fost postate pe site-ul special creat de Ministerul Educaţiei ( evaluare.edu.ro).

În Capitală, 48 de elevi au luat nota maximă la ambele probe de concurs, Limba Română şi Matematică.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. La sesiunea din 2019, s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. 

Contestaţiile pot fi depuse marţi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La sesiunea din 2019, s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. 

 

Știrea inițială

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate, marţi, până la ora 12.00, iar elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 20.00. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la evaluarea naţională în întreaga ţară, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În Bucureşti s-au înscris să participe la evaluarea naţională 13.933 de candidaţi.

Probele au fost monitorizate audio-video.

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la evaluarea naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

În 2018, înaintea contestaţiilor, 73,5 la sută din absolvenţii clasei a VIII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, în timp ce 319 candidaţi au avut medii de 10.

Cele mai mari note au fost la Limba şi literatura română, unde 83 la sută dintre elevi au luat note peste 5, în timp ce la Matematică 61,3 la sută dintre candidaţi au luat note peste 5.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă