15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRezultatul alegerilor se lasă așteptat, în mai multe secții din Capitală se...

Rezultatul alegerilor se lasă așteptat, în mai multe secții din Capitală se renumără voturile

Biroul Electoral Central prelungește emoțiile partidelor parlamentare dar, mai ales, ale celor din Partidul Mișcarea Populară, aflați cu doar câteva mii de voturi sub pragul electoral de 5% înaintea centralizării ultimelor 3,57% dintre secțiile de votare din țară și din străinătate.

Marți, BEC a decis ca voturile din secțiile de votare 455, 479 și 526 din Sectorul 3 să fie renumărate. La secția 479 „…există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianța USR-PLUS ca urmare a unor corecturi olografe.”, la secția 526 nu pot fi efectuate corelațiile aferente în ceea ce privește voturile pentru Camera Deputaților, iar la secția de votare 455 lipsesc din dosare buletinele de vot nule, depuse din eroare în sacii cu buletine de vot valabil exprimate.

Și la secția de votare nr. 35 din Sectorul 1 se face renumărarea voturilor după ce Biroul Electoral Central a constatat că Biroul Electoral al secției de votare nu a întocmit procesele-verbale privind consemnarea votării atât la Camera Deputaților cât și la Senat, și nici nu au fost încărcate datele în sistemul electronic. Renumărarea voturilor trebuie făcută până miercuri, 9 decembrie.

Conform datelor parțiale aferente voturilor numărate și centralizate de Biroul Electoral Central pentru un număr de 18.855 secții de votare, reprezentând 96,43% din totalul de secții de votare, numărul voturilor valabil exprimate este de 5.635.801, cu o prezență la vot de 30,51% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

La Senat, PSD a obținut 30,14%, PNL 25,58%, Alianța USR-PLUS 15,24%, AUR 8,77%, UDMR 6,13%, PMP 4,81%, Pro România 4,22%. La Camera Deputaților, PSD a strâns 29,69% din voturi, PNL 25,18%, Alianța USR-PLUS 14,75%, AUR 8,69%, UDMR 5,98%, PMP 4,68%, Pro România 4,17%.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă