8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia a intrat în zodia protestelor. Harta completă a locurilor unde s-a...

România a intrat în zodia protestelor. Harta completă a locurilor unde s-a manifestat de duminică

UPDATE Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi au loc la această oră în Bucureşti şi alte orașe. În Bucureşti, un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi pentru că nu purta mască.

Zeci de persoane nemulţumite de restricţiile impuse de autorităţi au ieşit pe străzi în mai multe orașe.

Cele mai multe persoane par a fi în Constanța. Protestatarii nu poartă măști de protecție și au afișe cu mesajul „Libertate, te iubim”.

La Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Prefecturii și mărșăluiesc, având mesaje în care cer libertate.

În Piața Tricolorului din Bacău la fel s-au adunat câteva zeci de persoane care strigă „Libertate!”.

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca sau Iași. În mare parte, oamenii cer libertate pentru HoReCa.

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Protestele au început duminică când au intrat în vigoare noile restricții 

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții. Au scandat, au intonat imnul „Deșteaptă-te române”, apoi au plecat în marș pe marile bulevarde ale Sibiului.

Ei au spus că își doresc înapoi libertatea, pentru că de un an de zile simt că nu mai sunt liberi, și reinstaurarea legii în țară.

Protestul de la Sibiu a fost pașnic și s-a încheiat mult după miezul nopții, în jurul orei 3, fără incidente. Foarte mulți jandarmi și polițiști i-au însoțit pe tot traseul pe protestatari, fără să existe o intervenție în forță.

Protestatarii au scandat „Jos masca”, „Ieșiți din casă e și țara voastră”, „Jos restricția”, „Ne-ați umilit” sau „Jos Arafat”.

În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers și acasă la primarul Dominic Fritz și au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacție.

De asemenea, în Constanţa, zeci de persoane au participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat . „Libertate”, „Hoţii” sau „Masca jos”, „Deschideţi HoReCa”, „Jos Chiţac (Vergil Chițac – primarul orașului)” şi „Jos Guvernul”.

În oraşul vecin, Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze și au scandat „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.

Și la Galați au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate”, „Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Proteste de acest fel au fost și în Pitești, în Arad și în alte orașe mari ale țării.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă