Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România apelează la specialiștii din Danemarca în lupta cu pesta porcină

România apelează la specialiștii din Danemarca în lupta cu pesta porcină

ANSVSA spune că în colaborare cu Administraţia Veterinară din Danemarca va fi făcut un studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului pestei porcine africane.

Iulian Budușan 0 comentarii

Conform ANSVSA, preşedintele instituţiei,  Geronimo Brănescu, s-a întâlnit marţi cu Sten Mortensen,  directorul Administraţiei Veterinare şi Alimentare din Ministerul Mediului şi Alimentaţiei din Danemarca, care a gestionat controlul şi eradicarea focarelor de boli ale animalelor ce au afectat Danemarca începând cu anul 2002.

În urma discuţiilor s-a hotărât realizarea, în colaborare, a unui studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului în efectivele sănătoase de porci.

"De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în ţara noastră, specialiştii ANSVSA sunt în permanent contact şi se consultă cu epidemiologi europeni, cu experienţă în controlul şi eradicarea acestei boli", mai susţine ANSVSA.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană, prezentat vineri, arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ, prezentat miercuri. Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României, evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, iar în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

Comentarii

loading...