6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, calificată în semifinalele EURO 2018, după victoria Olandei în faţa Germaniei

România, calificată în semifinalele EURO 2018, după victoria Olandei în faţa Germaniei

România și Rusia vor juca vineri în semifinale, de la 18:30. Cealaltă semifinală, Franța – Olanda, se joacă de la 22:00. Ambele meciuri au loc la Paris.
Finala mică se joacă duminică, de la 15:00, în timp ce marea finală are loc tot duminică, de la 18:30, tot la Paris.

 

România, învinsă de Ungaria la Euro 2018. Cristina Neagu, accidentare gravă

Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), miercuri, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2, şi așteaptă rezultatul partidei dintre Germania și Olanda pentru a ști sigur că s-a calificat în semifinalele competiției.

Tricolorele au irosit şansa de a tranşa calificarea în penultimul act, deşi au avut toate atuurile. România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare (inclusiv portarii), a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut-o pe Cristina Neagu, accidentată grav.

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (min. 15), cu 13-9 (20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (32), iar de la 20-20 (36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.

România se poate califica în penultimul act dacă Olanda nu pierde în faţa Germaniei sau dacă Germania câştigă în faţa Olandei, dar astfel încât tricolorele să fie în primele două echipe într-un clasament în cinci (România, Olanda, Norvegia, Ungaria, Germania), fără Spania, scrie Agerpres.

 

Cristina Neagu ar putea lipsi 6 luni

Vedeta României este suspectă de ruptură de ligamente încrucișate.

Astfel, Neagu ar putea lipsi cel puțin șase luni, susține GSP, ceea ce ar reprezenta o lovitură teribilă atât pentru interul stânga de 30 de ani, cât și pentru CSM București și naționala României.

Cel mai probabil, Neagu va susține un RMN mâine și atunci va afla exact care este problema. Din păcate, Cristina nu se află la prima accidentare dură în carieră.

Ambros Martin a luat deja decizia de a o chema la lot pe Bianca Bazaliu, susține GSP. În cazul în care ne vom califica în semifinale, interul de 21 de ani va fi cea care va trebui să o facă uitată pe ghinionista Cristina Neagu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă