Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, pe ultimul loc în UE la utilizarea televizoarelor inteligente

România, pe ultimul loc în UE la utilizarea televizoarelor inteligente

Doar 3% din populaţia României a folosit în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streamig TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Rl online 0 comentarii

La nivelul Uniunii Europene, 11% dintre europeni au utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streamig TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video, 4% a utilizat televizorul inteligent pentru a naviga pe Internet printr-o aplicaţie de tip browser şi 3% au folosit televizorul inteligent pentru alte aplicaţii precum jocuri sau cumpărături online.

Tările unde utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streamig video este populară sunt Olanda şi Marea Britanie (ambele cu 22% din populaţie), urmate de ţările nordice, Suedia (21%), Danemarca (20%) şi Finlanda (17%).

La polul opus, mai puţin de 5% din populaţie au utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streamig TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video în România şi Grecia (ambele cu 3%), Polonia, Italia şi Bulgaria (toate cu 4%).

Serviciile de streamig video pe un televizor TV sunt populare mai ales în rândul profesioniştilor din domeniu ITC (23%).

Comentarii

loading...