10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, pregătită pentru tratatrea a 10.000 de persoane infectate cu coronavirus!

România, pregătită pentru tratatrea a 10.000 de persoane infectate cu coronavirus!

România este pregătită pentru tratatrea a 10.000 de persoane infectate cu coronavirus, ne asugură Nelu Tătaru, secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Sâmbătă seara, oficialul a intrat în direct la Europa FM, la ediția specială moderată de realizatoarea radio Alice Iacobescu, și a admis, în primă instanță, că este foarte posbil ca România să se confrunte, începând cu săptămâna viitoare, cu o explozie a cazurilor de infecție cu coronavirus.

”Deocamdată nu avem focare mari, ceea ce ne face să credem că nu vom ajunge la nivelul Italiei, dar crește și la noi numărul”, a declarat Tătaru, admițând faptul că declararea stării de urgență are legătură cu indicele de progresie al epidemiei.

Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a mai declarat pentru Europa FM că ”gradul actual de ocupare al paturilor ATI este de 60%, dar prin redistribuirea pacienților putem asigura la nivelul țării 1.200 – 1.400 de paturi ATI libere. Asta înseamnă  că suntem pregătiți, avem paturi în cazul unei epidemii de 10.000 de cazuri de coronavirus”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă