România se află pe locul 14 la nivel global în privința ratei de vaccinare

România se află pe locul 14 la nivel global în privința ratei de vaccinare

România se află pe locul 14 la nivel global cu o rată de 4,41 de doze de vaccin anti COVID-19 administrate la suta de persoane, peste media europeană, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Romania libera 0 comentarii

Astfel, România a depășit țări cu sisteme de sănătate mult mai eficiente, ţări precum Germania, Franţa, Italia, Polonia. 

„În România se văd eforturile depuse în ultima perioadă, în ultimele săptămâni. Astfel că, pe o analiză efectuată şi publicată în cursul zilei de ieri, România se află pe locul 14 la nivel global, cu o rată de doze administrate la suta de persoane de 4,41 de doze, peste media europeană de 3,77 şi în faţa unor ţări care au sisteme de sănătate mult mai performante, mult mai eficiente, ţări precum Germania, Franţa Italia, Polonia şi aşa mai departe. Analiza prezintă date din 73 de ţări şi în total până în momentul de faţă sunt peste 131 de milioane de doze administrate, chiar şi cu o medie de 4,7 milioane de doze pe zi la nivel global", a spus Banciu, pentru Agerpres.

El a spus că în perioada care va urma vor sosi în România tranşe suplimentare de vaccin anti COVID-19 de la Astra Zeneca.

Comentarii

loading...