17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele...

România, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele privind achiziţiile publice

„Comisia a decis astăzi (joi – n.red.) să trimită scrisori de punere în întârziere unui număr de 15 state membre (…), în ceea ce priveşte conformitatea legislaţiei lor naţionale cu normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile”, menţionează comunicatul de presă al CE.

Pe lângă România, celelalte state membre sunt: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Suedia şi Regatul Unit.

„Noile norme (Directiva 2014/24/UE, Directiva 2014/25/UE şi Directiva 2014/23/UE) trebuiau transpuse de statele membre în legislaţia naţională până la 18 aprilie 2016. Scrisorile de astăzi sunt rezultatul unui control de conformitate efectuat de Comisie pentru a vedea dacă normele naţionale transpuse sunt conforme cu directivele UE”, au precizat reprezentanţii CE.

Aceeaşi evaluare este efectuată sau va fi efectuată şi în alte state membre, dacă transpunerea a fost finalizată cu întârzieri importante.

Statele membre au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie; în caz contrar, Comisia poate decide să trimită avize motivate.

 

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă