Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele privind achiziţiile publice

România, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele privind achiziţiile publice

Comisia Europeană (CE) a îndemnat, joi, 15 state membre ale Uniunii Europene (UE) să se conformeze la normele privind achiziţiile publice şi concesiunile, potrivit unui comunicat de presă.

Rl online 0 comentarii

„Comisia a decis astăzi (joi - n.red.) să trimită scrisori de punere în întârziere unui număr de 15 state membre (...), în ceea ce priveşte conformitatea legislaţiei lor naţionale cu normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile”, menţionează comunicatul de presă al CE.

Pe lângă România, celelalte state membre sunt: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Suedia şi Regatul Unit.

„Noile norme (Directiva 2014/24/UE, Directiva 2014/25/UE şi Directiva 2014/23/UE) trebuiau transpuse de statele membre în legislaţia naţională până la 18 aprilie 2016. Scrisorile de astăzi sunt rezultatul unui control de conformitate efectuat de Comisie pentru a vedea dacă normele naţionale transpuse sunt conforme cu directivele UE”, au precizat reprezentanţii CE.

Aceeaşi evaluare este efectuată sau va fi efectuată şi în alte state membre, dacă transpunerea a fost finalizată cu întârzieri importante.

Statele membre au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie; în caz contrar, Comisia poate decide să trimită avize motivate.

 

Comentarii

loading...