15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia va găzdui, în premieră, Campionatele Europene de Winter Triathlon

România va găzdui, în premieră, Campionatele Europene de Winter Triathlon

”Anul 2019 este anul în care medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. Suntem onoraţi de încrederea forului European ETU de a ne acorda organizarea unei noi competiţii importante în calendarul internaţional, triatlonul de iarnă. Unul din factorii care au cântărit decisiv în această decizie a fost şi organizarea de succes a Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, tot la Cheile Grădiştei”, a declarat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internaţional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă şi fac totodată 12 kilometri de schi fond.

România va organiza anul viitor, în premieră pentru sportul românesc, şi Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureş.

Disciplinele care îşi vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint şi standard, Aquathlon – înot şi alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike şi alergare, Cross Duatlon – alergare şi mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanţa Ironman şi Aquabike – înot şi ciclism.

Competiţia va avea un impact important în adopţia sportului din regiune, dar şi în turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de ţări sunt aşteptaţi la startul campionatelor, precizează FRT într-un comunicat.

Fondată în 2012, Federaţia Română de Triatlon are ca obiectiv creşterea adopţiei disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor şi a performanţelor sportivilor români ce fac parte din loturile naţionale.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă