România vrea să cumpere un milion de teste antigen

România vrea să cumpere un milion de teste antigen

O comandă de 40.000 teste antigen recomandate de Organizația Mondială a Sănătății vor fi utilizate în Unitățile de Primiri Urgențe din spitale. Testele rapide arată în 15 – 20 minute dacă o persoană este infectată cu Covid-19.

Petronel Tudor 0 comentarii

România intenționează să achiziționeze în regim de urgență circa 1 milion teste antigen pentru depistarea rapidă a celor care sunt infectați cu noul coronavirus.

Un lot de 40.000 teste de acest tip, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății spre a fi folosite în unitățile medicale dar și în aeroporturi pentru a se limia răspândirea Covid-19, au fost comandate și vor fi trimise de Ministerul Sănătății în Unitățile de Primiri Urgențe din spitale.

„Urmărim cu mare atenţie testele rapide antigen care au apărut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a şi formulat recomandări pentru două tipuri de teste şi încercăm achiziţia acestui tip de testări. Noi ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste în discuţiile pe care le-am avut, numai că ele trebuie găsite efectiv. Deja există un contract semnat pentru 40.000 de teste care vor fi utilizate deocamdată în unităţile de primiri urgenţe.”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul spune că s-a ajuns la o capacitate efectuare zilnică a 53.000 teste iar în perioada următoare specialiștii în sănătate publică vor stabi categoriile ce trebuie testate cu prioritate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică că în luna octombrie s-a ajuns la peste 40.000 teste zilnice în România, spre comparație cu luna martie, cea a intrării țării în stare de urgență când în toată luna s-au făcut 24.000 testări pentru Covid-19.

Comentarii

loading...