13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia vrea să cumpere un milion de teste antigen

România vrea să cumpere un milion de teste antigen

România intenționează să achiziționeze în regim de urgență circa 1 milion teste antigen pentru depistarea rapidă a celor care sunt infectați cu noul coronavirus.

Un lot de 40.000 teste de acest tip, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății spre a fi folosite în unitățile medicale dar și în aeroporturi pentru a se limia răspândirea Covid-19, au fost comandate și vor fi trimise de Ministerul Sănătății în Unitățile de Primiri Urgențe din spitale.

„Urmărim cu mare atenţie testele rapide antigen care au apărut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a şi formulat recomandări pentru două tipuri de teste şi încercăm achiziţia acestui tip de testări. Noi ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste în discuţiile pe care le-am avut, numai că ele trebuie găsite efectiv. Deja există un contract semnat pentru 40.000 de teste care vor fi utilizate deocamdată în unităţile de primiri urgenţe.”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul spune că s-a ajuns la o capacitate efectuare zilnică a 53.000 teste iar în perioada următoare specialiștii în sănătate publică vor stabi categoriile ce trebuie testate cu prioritate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică că în luna octombrie s-a ajuns la peste 40.000 teste zilnice în România, spre comparație cu luna martie, cea a intrării țării în stare de urgență când în toată luna s-au făcut 24.000 testări pentru Covid-19.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă