5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânii, blocați să ajungă în Grecia cu mașina

Românii, blocați să ajungă în Grecia cu mașina

Autoritățile elene au blocat accesul turiștilor la obligatoriul formular electronic ce trebuie completat la intrarea în Grecia. Este vorba despre persoanele care aleg să ajungă în îndrăgita destinație estivală doar cu autoturismul și nu se aplică turiștilor ce intră în țară aerian ori maritim.

Luate pe nepregătite de numărul foarte mare de turiști veniți cu mașinile, în special din România și Serbia, autoritățile elene au decis să înlocuiască testul aleatoriu făcut la vamă cu un test negativ Covid-19 pe care persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să-l fi efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în țară. Măsura se aplică începând cu 15 iulie, ora 6.00, anunță Ministerul Afacerilor Externe, care a fost informat în acest sens de oficialitățile elene.

Testele ce trebuie prezentate la vama bulgaro – elenă se fac doar în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Ministerul Sănătății a făcut publică lista centrelor unde pot fi făcute testele de Covid-19, listă ce poate fi consultată aici!

Prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării în țară însă aceasta nu va fi disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01, pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. Românii care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie.

Grecii îi obligă astfel pe turiști să facă ce făceau pe banii lor până acum, scăpând astfel de costurile deloc mici ale testării, de cozile interminabile de la vamă dar și de riscul de a umple rapid hotelurile puse la dispoziție pentru carantină. Grecia a decis să redeschidă granițele pentru a reporni turismul, principala sursă de venituri în sezonul estival, și a stabilit ca turiștii intrați în țară terestru, aerian și maritim să fie testați aleatoriu iar cei depistați pozitiv cu Covid-19 să fie introduși obligatoriu într-o carantină de 14 zile pe teritoriul Greciei, pe cheltuiala statului elen.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă