Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii din străinătate vor putea vota la prezidenţiale în zilele de 8, 9 şi 10 noiembrie

Românii din străinătate vor putea vota la prezidenţiale în zilele de 8, 9 şi 10 noiembrie

Românii din străinătate vor putea vota la alegerile prezidenţiale în zilele de 8, 9 şi 10 noiembrie, conform unor acte normative privind organizarea scrutinului adoptate, marţi, de Guvern, campania electorală urmând să înceapă pe 12 octombrie.

Rl online 0 comentarii

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a prezentat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, calendarul organizării alegerilor.

* 2 septembrie - termen pentru depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a unei alianţe electorale;

* 11 septembrie - termen pentru înregistrarea în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectiv înregistrarea ca alegător prin corespondenţă;

* 22 septembrie, ora 24,00 - termen pentru depunerea candidaturilor şi comunicarea către BEC a semnelor electorale;

* 12 octombrie - începerea campaniei electorale;

* 8 noiembrie, ora 12,00 şi până la ora 21,00 - prima zi a votării în străinătate;

* 9 noiembrie, ora 7,00 - se încheie campania electorală în ţară;

* 9 noiembrie, ora 7,00 până la 21,00 - este a doua zi a votării în străinătate;

* 10 noiembrie, ora 7,00 - începerea votării în ţară şi a treia zi de votare în străinătate, până la ora 21,00; alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei, precum şi cei care se află la rând în afara secţiei pot vota până la ora 23,59.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a adăugat că în actele normative adoptate marţi mai sunt precizate atribuţiile instituţiilor implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor: MAI, MAE, Monitorul Oficial, STS, INS, AEP.

Comentarii

loading...