Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel

Românii pot merge să ia Paști de la biserică, dacă indică acest drum pe formularul special

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că MInisterul Afacerilor Interne a încheiat un protocol cu Patriarhia Română.

Mihai Diac 0 comentarii

Credincioșii vor putea merge în zona bisericilor pentru a lua Paști, cu condiția să menționeze în scris, pe formularul care permite circulația, că fac acest drum, a declarat, marți seară, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Precizarea de pe formular trebuie să fie: Pentru ridicarea Sfintelor Paști de la biserică", indicându-se și la ce biserică se merge - obligatoriu în apropierea domiciliului, a precizat ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, pâinea pentru Paști va fi binecuvântată în Joia Mare, în biserici, după slujbă, după care va putea fi distribuită către credincioși în apropierea bisericilor (nu în incinta acestora), numai în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 7 și 17. Distribuirea o vor face angajații bisericilor, angajați de voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție (măști), "exact ca în magazinele alimentare", a precizat ministrul de Interne.

Comentarii

loading...