8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii...

Rusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii bulgari

Un fost oficial din cadrul serviciilor bulgare de informaţii militare este acuzat că a recrutat mai multe persoane care aveau acces la informaţii secrete ale Bulgariei, Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

Informaţiile au fost transmise unui oficial din cadrul Ambasadei Rusiei de la Sofia, a declarat Siika Mileva, purtătorul de cuvânt al Parchetului General din Bulgaria.

“Putem concluziona că acest grup infracţional a generat ameninţări grave pentru siguranţa naţională prin colectarea şi transmiterea către un stat străin a unor informaţii secrete despre Bulgaria, NATO şi Uniunea Europeană”, a explicat Siika Mileva, conform agenţiei Reuters.

Ambasada Rusiei din Bulgaria a anunţat că aşteaptă o decizie a instanţei în acest caz şi apoi va formula o poziţie oficială.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă