11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiS-a încheiat prima rundă de negocieri. Metroul va circula din nou, mâine

S-a încheiat prima rundă de negocieri. Metroul va circula din nou, mâine

Trenurile de metrou din București își vor relua circulația însă abia începând din ziua de mâine, sîmbătă, 27 martie 2021.

Acest anunț a fost făcut vineri la amiază, după încheierea primei runde de negocieri, de patru ore, care s-a purtat între reprezentanți ai Prefecturii Capitalei și ai angajaților de la metrou.

Nu este clar dacă la aceste negocieri a participat și liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, în condițiile în care acesta, pe toată desfășurarea protestului și a negocierilor, nu a putut fi contactat.

De asemenea, nu este clar de ce se reia circulația metroului abia sâmbătă dimineață, în condițiile în care până la finalul zilei de vineri mai sunt aproape șase ore, iar circulația normală a metroului este până la ora 23.

Negocierile s-au purtat la sediul Prefecturii Capitalei, iar prefectul Alin Stoica a precizat că el este cel care a intermediat negocierile dintre conducerea Metrorex și sindicaliștii de la metrou.

Unul dintre liderii sindicatului USLM a declarat, după ieșirea de la negocieri, că Metrorex are un deficit de personal de 1200 de oameni, că din acest motiv lucrătorii nu mai pot asigura circulația în siguranță a trenurilor și că aceasta a fost prima cauză a grevei de la metrou.

O altă revendicare a sindicaliștilor este să nu li se reducă salariile: “Noi banii i-am obținut anul trecut. Vrem să nu ni se mai ia bani”.

Sindicalistul a mai susținut că lucrătorii nu au obligația să asigure nici măcar 30 la sută din circulația metroului (așa cum se întâmplă în timpul grevelor), din moment ce protestul de vineri a fost “spontan”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă