14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

S-au depășit unele limite în utilizarea Armatei, avertizează un fost șef al Statului Major General

Starea de urgență a fost decretată de președintele Klaus Iohannis conform prevederilor din OUG 1/1999, care însă „a fost elaborată de frica minerilor și nu a unei epidemii, chiar dacă include și această situație”, explică generalul Dănilă într-o postare pe blog.

„Mie mi se pare că din nou s-au depășit unele limite la utilizarea Armatei, dincolo de art. 3 a) din OUG 1/1999, iar prerogativele acordate ar trebui să genereze o pregătire adecvată a celor care sunt obligați să execute ordinul. Astfel, trebuie o minimă pregătire privind modul în care se face legitimarea persoanelor, cum se folosesc datele, în ce fel se transmit, iar celor care vor prelua îndrumarea traficului, o pregătire în acest sens, deoarece nu este o misiune specifică niciunei categorii de forțe”, menționează fostul șef al Statului Major al Apărării.

După cum se știe, pe timpul actualei stări de urgență, militari din MApN au obligația să suplimenteze forțele Ministerului Afacerilor Interne. Tot în acest context, angajații Poliției Locale trec în subordinea MAI și suplimentează forțele acestui minister.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă