Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe data de 13 mai a avut loc faza națională a concursului “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST Ediția 2019”, dedicat studenţilor la arhitectură şi construcţii

Pe data de 13 mai a avut loc faza națională a concursului “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST Ediția 2019”, dedicat studenţilor la arhitectură şi construcţii

SAINT-GOBAIN: concursul “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”

Tema propusă celor 26 de studenți înregistrați la concursul “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST Ediția 2019 a urmărit crearea unei viziuni pentru dezvoltarea durabilă și integrarea în spațiul urban a zonei stației de metrou Crescenzago din Milano.

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Câștigătorii primelor două premii:

·         Anca Spînu și Daniel Movilă de la Facultatea de Arhitectură "G. M. Cantacuzino" din Iași

·         Andreea Guriță și Laura Jimbu de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”,

vor reprezenta România în etapa internațională a concursului, organizată la Milano la sfârșitul lunii mai, alături de studenți din peste 30 de țări.

“De-a lungul timpului, MULTI COMFORT STUDENT CONTEST a devenit o competiţie de referinţă pe tema Multi Confort şi a caselor cu un consum redus de energie. Ne bucurăm să vedem un interes crescut din partea studenţilor şi partenerilor noştri pentru dezvoltarea unor soluţii inovatoare şi sustenabile, care răspund provocărilor prezentului, fapt demonstrat de creşterea numărului de echipe înscrise în competiţie, dar şi de calitatea proiectelor prezentate”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

  Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Concursul are la bază conceptul Saint-Gobain Multi Comfort și a fost organizat pentru prima dată la nivel internațional în 2005, în Bulgaria. Tema din acest an a vizat dezvoltarea unui proiect pentru întinerirea și reconectarea urbană a zonei stației de metrou Crescenzago din Milano, în conformitate cu strategia oraşului pentru 2030.

 

În contextul în care oraşul Milano se confruntă în prezent cu o nouă etapă de dezvoltare, deoarece până în anul 2030 peste 12.000 de persoane vor avea peste 85 de ani şi mai mult de 50.000 de locuitori vor reprezenta populaţia tânără, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 34 de ani, municipalitatea urmăreşte o evoluţie favorabilă incluziunii şi transformarea întregii zone urbane, atât în centru, cât şi la periferie.

Proiectele propuse în cadrul concursului vor necesita renovarea a trei clădiri existente, legate de o nouă construcţie cu utilizare mixtă, inclusiv spaţii rezidenţiale, zone publice şi servicii, respectând în acelaşi timp criteriile Multi Comfort legate de sustenabilitate şi eficienţă energetică.

Comentarii

loading...