10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSAINT-GOBAIN: concursul “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”

SAINT-GOBAIN: concursul “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”

Câștigătorii primelor două premii:

·         Anca Spînu și Daniel Movilă de la Facultatea de Arhitectură “G. M. Cantacuzino” din Iași

·         Andreea Guriță și Laura Jimbu de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”,

vor reprezenta România în etapa internațională a concursului, organizată la Milano la sfârșitul lunii mai, alături de studenți din peste 30 de țări.

“De-a lungul timpului, MULTI COMFORT STUDENT CONTEST a devenit o competiţie de referinţă pe tema Multi Confort şi a caselor cu un consum redus de energie. Ne bucurăm să vedem un interes crescut din partea studenţilor şi partenerilor noştri pentru dezvoltarea unor soluţii inovatoare şi sustenabile, care răspund provocărilor prezentului, fapt demonstrat de creşterea numărului de echipe înscrise în competiţie, dar şi de calitatea proiectelor prezentate”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

  Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Concursul are la bază conceptul Saint-Gobain Multi Comfort și a fost organizat pentru prima dată la nivel internațional în 2005, în Bulgaria. Tema din acest an a vizat dezvoltarea unui proiect pentru întinerirea și reconectarea urbană a zonei stației de metrou Crescenzago din Milano, în conformitate cu strategia oraşului pentru 2030.

 

În contextul în care oraşul Milano se confruntă în prezent cu o nouă etapă de dezvoltare, deoarece până în anul 2030 peste 12.000 de persoane vor avea peste 85 de ani şi mai mult de 50.000 de locuitori vor reprezenta populaţia tânără, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 34 de ani, municipalitatea urmăreşte o evoluţie favorabilă incluziunii şi transformarea întregii zone urbane, atât în centru, cât şi la periferie.

Proiectele propuse în cadrul concursului vor necesita renovarea a trei clădiri existente, legate de o nouă construcţie cu utilizare mixtă, inclusiv spaţii rezidenţiale, zone publice şi servicii, respectând în acelaşi timp criteriile Multi Comfort legate de sustenabilitate şi eficienţă energetică.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă