10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSANITAS: Continuăm protestul până când autoritățile vor pricepe că așa nu se...

SANITAS: Continuăm protestul până când autoritățile vor pricepe că așa nu se mai poate

„Continuăm protestul până când autoritățile vor pricepe că AȘA NU SE MAI POATE!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Federației Sanitas.

Reprezentanții cadrelor medicale trec în revistă cazurile de infectare și deces în rândul medicilor, asistenților și personalului auxiliar din ultima săptămână din unitățile medicale din țară.

Este vorba de 14 angajați de la Spitalul Floreasca din Capitală, 19 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 12 cadre medicale de la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 19 de la Spitalul Județean Târgu Mureș și 10 medici și asistenți de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Din nefericire, în afara celor 25 cadre medicale infectate, Spitalul Municipal Fetești, spital suport Covid-19, a înregistrat și un deces, dr. Mioara Neagu, medic coordonator al Compartimentului Primiri Urgențe, fac un bilanț cei de la Federația Sanitas, sindicaliști care are au adăugat: ”Dacă sistemul de sănătate cade, credeţi că vreun politician va schimba biroul cu combinezonul?”

Federația Sanitas a declanșat în 7 octombrie un protest cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente sub forma unui greve japoneze și solicită, printre altele, securitate în timpul serviciului, remunerație corectă și participare activă la luarea deciziilor.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă