15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘapte școli din Prahova se închid din cauza unor cazuri de coronavirus

Șapte școli din Prahova se închid din cauza unor cazuri de coronavirus

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Prahova, este vorba de Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, două şcoli din comuna Gorgota, respectiv Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din satul Potrigrafu şi Şcoala Gimnazială şi satul Poienarii Apostoli, precum şi patru grădiniţe din aceeaşi comună.

Decizia a fost luată ca urmare a identificării, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza a cinci elevi, din clase diferite, infectaţi cu noul coronavirus şi a unui cadru didactic al Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din satul Potigrafu, comuna Gorgota, care a intrat în contact cu mai mulţi dascăli de la toate cele şase structuri şcolare din comună.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a dispus suspendarea cursurilor şcolare şi trecerea activităţii în mediul online, la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în perioada de suspendare a cursurilor, conducerile fiecărei instituţii de învăţământ afectate vor lua măsuri pentru dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor, respectiv clase, săli, holuri, toalete, dar şi pentru efectuarea curăţeniei şi aerisirea sălilor de clasă.

De asemenea, pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi / carantinaţi la domiciliu.

 

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă