Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Satu Mare: Angajaţii Protecţiei Copilului au rămas fără bani de salarii

Satu Mare: Angajaţii Protecţiei Copilului au rămas fără bani de salarii

Preşedintele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din Satu Mare, Vasile Dârle, a solicitat, miercuri, sprijinul Instituţiei Prefectului pe lângă Ministerul Finanţelor pentru alocarea sumelor necesare plăţii salariilor pentru cei circa 1.000 de angajaţi.

Rl online 0 comentarii

Dârle a explicat, într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, că angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, şi-au primit pe 22 septembrie, cu întârziere, salariile aferente lunii august, printr-o intervenţie a Consiliului Judeţean, existând nesiguranţa că acestea vor mai putea fi plătite în lunile următoare.

"Salariile în acest sistem s-au acordat în data de 25 septembrie pentru luna august, deşi există contract colectiv de muncă în care este stipulată ultima zi de plată. Sigur, poate să fie o bunăvoinţă a Consiliului Judeţean, de unde a scos banii. Nu avem siguranţa, am încercat să vorbesc să văd, dacă măcar pentru luna septembrie se vor acorda salariile la timp, care ar însemna 12-15 octombrie. Nu ştiu dacă se va întâmpla, m-aş bucura să dea aceste salarii la timp pentru că sunt foarte mulţi asistenţi maternali care deja cheltuiesc din banii lor. Sunt nevoiţi să cheltuiască din salariul loc ca să poată să trimită copiii la şcoală. Solicit şi sprijinul Instituţiei Prefectului să faceţi tot posibilul ca să încercaţi să fie asigurate salariile până la finele anului 2018. Să sperăm că în 2019 nu ne vom confrunta cu aceste probleme", a declarat Vasile Dârle.

Potrivit acestuia, pentru plata salariilor până la finele acestui an ar fi nevoie de 14,7 milioane lei. Fondurile ar trebui asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanţelor.

Comentarii

loading...