18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiScenariu apocaliptic: autoritățile iau în calcul o rată de infectare zilnică de...

Scenariu apocaliptic: autoritățile iau în calcul o rată de infectare zilnică de 7.000 cazuri

Previziunile autorităților sunt sumbre după explozia de cazuri de Covid-19 din ultimele 14 zile din România. Cu o transmitere comunitară accentuată, dacă ritmul de infectare se menține, nu este exclus ca în 10 – 14 zile în fiecare zi în țara noastră peste 7.000 români să afle că au Covid-19, este de părere Raed Arafat.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire.”, a spus Raed Arafat la Antena 3, atunci când a fost întrebat dacă în următoarele două săptămâni se poate ajunge chiar și la 7.000 infectări pe zi.

În opinia secretarului de stat din Ministerul Sănătății, această evoluție nedorită va pune presiune teribilă pe capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă din spitalele din țară pentru a-i trata pe bolnavii infectați aflați în stare gravă.

„Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bonavii care sunt mai uşor acasă.”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit cifrelor oficiale, în România sunt disponibile în acest moment 1.100 paturi la Terapie Intensivă iar sâmbătă la prânz 629 dintre ele erau ocupate cu bolnavi infectați cu Covid-19.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă