Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marcel Vela: ”Vom lua măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani!”

Marcel Vela: ”Vom lua măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani!”

Scenariul 4: Cine nu respectă carantina intră într-un nou stagiu de 14 zile, pe propria cheltuială!

Ministrul Marcel Vela a anunțat în această seară trecerea la Scenariu 4 de criză pandemică, prezentând, în cadrul sesiunii de declarațiii publice, rezumatul Ordonanței Militare cu același număr.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Preţurile la energie electrică, termică, carburanţi, nu mai pot fi majorate mai mult de preţul practicat astăzi, a anunţat duminică ministrul de Interne Marcel Vela, precizând că preţurile pot să scadă. Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a mai declarat, ministrul de Interne, care a anunţat duminică noi măsuri ”dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem. Ministrul a adăugat că aceia care nu respectă carantina vor fi reintroduşi în carantină şi vor plăti costul cazări. De asemenea, în blocuri vor fi amplasate dispozitive cu soluţii dezinfectante.

La nivelul înăspririi restricțiilor celor aflați în izolare la domiciliu sau în carantină, Ministrul Vela a declarat faptul că, în scenariu 4, cei care nu vor respecta măsurile de izolare la domiciliu, vor fi retinuți de către autorități și internați, pentru 14 zile, în centrele locale și județene de carantină.

Cei care se află deja în carantină și nu respectă măsurile obligatorii stipulate prin lege, vor fi reinternați în instituțiile de carantinare, pentru un nou stagiu de 14 zile, ce va curge din momentul constatării încălcării măsurilor obligatorii.

Toate persoanele care vor încălca măsurile de izolare și carantinare vor trebui să suporte ulterior din propriile buzunare costurile.

Ministrul Marcel Vela a mai declarat următoarele:

- Interdicţia privind circulaţia în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulaţiei pietonale.

- Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor, lifturi şi spaţiile comune.

- ”Am decis un articol care va clarifica organizarea sistemului energetic naţional - vital pentru funcţionarea statului.  Măsuri de izolare preventivă pentru personalul din posturile esenţiale”, a precizat ministrul.

- Conducători auto care intră în ţară - cei care conduc orice mai mare de 2,4 tone - au 3 opţiuni: angajatorul le asigură loc de izolare între curse, fie la domiciliu cu familia , fie în spaţii de carantinare la cerere puse la dspoziţie de autorităţile locale, cu plata costurilor aferente cazării hoteliere.

- în cazul persoanelor de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprjiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior - produse sanitare, alimentare - astfel încât între 11 - 13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

”Am carificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva ŞI probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul.

Comentarii

loading...