11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘcoală EVACUATĂ, în București! Elevii acuză dureri de cap după dezinsecție: 15...

Școală EVACUATĂ, în București! Elevii acuză dureri de cap după dezinsecție: 15 au ajuns la spital

 

Alertă la Școala 133, din sectorul 4! Mai multi elevi au acuzat dureri de cap și au semnalat o stare generală de disconfort, după efectuarea unei dezinfecții. O elevă de 14 ani a fost transporată de urgență la spital. Alți 14 elevi sunt supuși unor investigații.

Bogdan Toma, de la ISU București a declarat că 15 copii au fost transportați la spitale. Două persoane la Marie Curie, 13 la Grigore Alexandrescu și că aceștia prezentau stări de rau, adică dureri de cap, senzații de vomă.

“Echipajul ISU a fost trimis la școală încă de la momentul primirii apelului, au efectuat măsurători în toate încăperile unității de învățământ, nu au fost depășite pragurile normale ale substanțelor din atmsoferă. Au fost evacuate aproximativ 500 de persoane, atât copii, cât și cadre didactice”, a declarat Bogdan Toma.

Cei de la ISU spune că, cel puți decoamdată, spațiul interior al școlii încă nu este sigur.  “Se mai analizează, echipajul este încă aici. Se mai efectuează măsurători și sperăm ca rezultatul să fie același, astfel încât cursurile să fie reluate.

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Potrivit ISMB, elevii evacuați erau în clasa a VIII-a. 

Pe de altă parte, măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală timp de 24 de ore de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul-verbal realizat după efectuarea dezinfectării, mai precizează sursa citată.

Nouă copii de la Şcoala 133 din Bucureşti au ajuns la spital marţi, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, după ce mai mulţi elevi au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ, care de altfel a şi fost evacuată.

Dintre aceştia, şapte au ajuns la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”, iar doi – la Spitalul “Marie Curie”.

În total, 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul şcolar.

Urmare a situaţiei înregistrate la Şcoala 133, menţionăm că DSP Bucureşti a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP Bucureşti a contactat managerii spitalelor de copii – Spitalul Clinic “Grigore Alexandrescu” şi Spitalul “Marie Curie” pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate”, precizează MS.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, la Şcoala 133 a fost şi un echipaj CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară), care a constatat în urma măsurătorilor că nu au fost depăşite pragurile de alarmare. 

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă