7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘcolile cu secții de votare nu mai primesc elevi timp de trei...

Școlile cu secții de votare nu mai primesc elevi timp de trei zile

Ministerul Educației și Cercetării a hotărât să închidă școlile în care vor fi amenajate spații pentru secțiile de vot la alegerile locale din 27 septembrie cu două zile înainte de ziua votului. Elevii și cadrele didactice din aceste unități școlare în care se studiază conform scenariului verde (sută la sută în sălile de curs) sau scenariului galben (o parte în școli, o parte on-line) vor trece vineri, 25 septembrie, luni, 28 septembrie, și marți, 29 septembrie, pe cursuri specifice scenariului roșu, eminamente online.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. Această decizie a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.”, a anunțat miercuri la prânz Ministerul Educației și Cercetării.

În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5545/2020.

Decizia de trimitere a tuturor elevilor spre învățământul online s-a luat în urma discuțiilor pe care Monica Anisie le-a avut cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, ai Asociației Orașelor din România, ai Asociației Municipiilor din România și ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Cum majoritatea unităților școlare din mediul rural sunt folosite de fiecare dată când românii sunt chemați la urne, în perioada 25 – 29 septembrie în puține școli din țară se vor mai organiza cursuri cu elevi în săli. Problema este că în sute de unități de învățământ nici acum nu au ajuns tabletele promise elevilor pentru folosirea în învățarea de la distanță.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă