12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEXCLUSIV Se pregătește reținerea preventivă a doi comandanți din Jandarmerie

EXCLUSIV Se pregătește reținerea preventivă a doi comandanți din Jandarmerie

Cei doi ofițeri care ar urma să fie reținuți sunt Sebastian Cucoș, prim-adjunct al șefului Jandarmeriei Române, și Laurențiu Cazan, șeful Direcției de Jandarmi a Municipiului București. Reținerea lor s-ar produce în cadrul anchetei desfășurate asupra intervenției jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

Reținerea celor doi ofițeri ar fi imediat urmată de suspendarea lor de la comandă sau de punerea lor sub control judiciar, ceea ce ar face să nu-și mai poată exercita atribuțiile.

Această nouă problemă în funcționarea Jandarmeriei Române ar putea să fie discutată chiar la Bruxelles, la întâlnirea care va avea loc între oficiali ai Comisiei Europene și premierul Viorica Dăncilă.

Parchetul Militar a primit câteva sute de plângeri de la persoane civile care afirmă că au fost agresate de jandarmi la 10 august, la mitingul neautorizat din Piața Victoriei. Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a primit circa 200 de plângeri de la jandarmi care afirmă că au fost agresați de către demonstranți. Procurorii militari au lucrat foarte repede la acest dosar, venind la serviciu chiar și în zilele libere. În schimb, Parchetul Sectorului 1 a acționat mult mai lent, până la acest moment nefiind desemnat, se pare, nici măcar un procuror de caz.

“Nu poate exista vid la comandă”

Surse din cadrul Jandarmeriei ne-au precizat însă că, în nicio structură militară, deci nici în Jandarmerie, “nu poate exista vid la comandă, întrucât, dacă un comandant nu-și mai poate îndeplini atribuțiile, în locul său vine automat locțiitorul”.

La Jandarmeria Capitalei, locțiitorul lui Cazan este locotenent-colonelul Alin Mastan. La Inspectoratul General al Jandarmeriei, atribuțiile lui Cucoș ar putea fi preluate temporar chiar de șeful lui direct, Cătălin Sindile, care anterior a fost prim-adjunct.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă