Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Se surpă o parte din malul Canalului Dunăre - Marea Neagră

Se surpă o parte din malul Canalului Dunăre - Marea Neagră

A apărut o fisură mai aproape de gardul celor trei locuințe deja evacuate, iar falia crăpată care, anterior ploii torențiale, era la șapte metri de gardul locuințelor, s-a prăbușit.

Cristian Hagi 0 comentarii

În urma fenomenelor meteo încadrate la codurile portocaliu și roșu de vânt și averse torențiale cu posibile efecte de inundații, manifestate ieri 03.08.2019 în municipiul Constanța și pe raza județului, precizăm că nu au fost oameni răniți, dar s-au produs pagube materiale - căderi de copaci și crengi din arbori pe străzi, peste autoturisme și case, inundarea unor case - unele dintre acestea soluționate deja sau care sunt în curs de inventariere și soluționare.

O situație specială o reprezintă zona canalului din dreptul localității Cumpăna, unde prăbușirea malului acestuia constituie o preocupare constantă și despre care s-au făcut demersuri și informări periodice anterior. Prefectul județului, împreună cu subprefecții, s-au deplasat în teren ieri, 03 august, începând cu ora 23.00, pentru a constata dacă s-au produs degrădari suplimentare ale malului respectiv, pe care se află locuințe. La fața locului, prefectul a convocat alți factori decizionali relevanți – directorul Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile”, proiectantul implicat în lucrările aferente, șeful Inspectoratului Județean în Construcții și inspectorul șef al ISU „Dobrogea”, cărora li s-a alăturat primarul comunei Cumpana.

S-a constatat că procesul de prăbușire a malului este evolutiv - a apărut o fisură mai aproape de gardul celor trei locuințe deja evacuate, iar falia crăpată care, anterior ploii torențiale, era la șapte metri de gardul locuințelor, s-a prăbușit.

Siguranța locuitorilor din zona adiacentă nu a fost periclitată.

Prefectul a dispus intensificarea patrulării de către echipele de securitate locală, măsură stabilită anterior, pentru a preîntâmpina accidente nedorite și a raporta orice potențială schimbare apărută în zonă. De asemenea, s-a stabilit că în zilele imediat următoare se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea măsurilor și acțiunilor concrete ce se impun în continuare.

Citește totul despre:

#dunare #canal #cumpăna

Comentarii

loading...