13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSebastian Cucoş: Oamenii în uniformă şi-au făcut datoria şi merită respect

Sebastian Cucoş: Oamenii în uniformă şi-au făcut datoria şi merită respect

Sebastian Cucoş a făcut o scurtă declaraţie de presă, marţi seară, la sediul Jandarmeriei, fără a răspunde vreunei întrebări şi fără a face vreo precizare legată de modul de intervenţie sau de coordonare a intervenţiei de la protestele de vineri seară din Piaţa Victoriei. 

El şi-a început declaraţia prin a spune că are 22 de ani de carieră, timp în care nu a făcut decât să îşi iubească ţara şi camarazii. 

Şeful Jandarmeriei a spus că a văzut “polarizări diferite în media vizavi de ultimele evenimente”, comentând: “Prea ne-am învrăjit, prea ne urâm unii pe alţii”. 

“Cei care au greşit, vor plăti. Să lăsăm instituţiile să-şi facă treaba. (…) Jandarmii ăştia care au umplut acum internetul sunt aceiaşi pe care i-aţi văzut la inundaţii, care i-au scos pe oameni din zăpadă”, a afirmat Sebastian Cucoş. 

În ceea ce priveşte interimatul său, care expiră marţi, Cucoş a afirmat că a absolvit un examen legal, iar după absolvirea lui pentru poziţia de comandant al Jandarmeriei este necesar avizul CSAT.

“Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie”, a subliniat el. 

De asemenea, şeful Jandarmeriei a făcut un apel către români: “Dragi români, suntem în anul centenar, haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere. În ceea ce îi priveşte pe colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră”.

Mandatul de interimar al şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, expiră marţi, ministrul de Interne Carmen Dan anunţând că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Sebastian Cucoş se află la al doilea mandat interimar, astfel că, potrivit legii, pentru a ocupa din nou funcţia de şef al Jandarmeriei, el trebuie să dea concurs.

Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august.

Sebastian Cucoş a fost comandantul Jandarmeriei Române timp de un an. El a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expiră marţi.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă