Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sebastian Cucoş: Oamenii în uniformă şi-au făcut datoria şi merită respect

Sebastian Cucoş: Oamenii în uniformă şi-au făcut datoria şi merită respect

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, a afirmat marţi că oamenii în uniformă şi-au făcut datoria şi merită respect.

Rl online 0 comentarii

Sebastian Cucoş a făcut o scurtă declaraţie de presă, marţi seară, la sediul Jandarmeriei, fără a răspunde vreunei întrebări şi fără a face vreo precizare legată de modul de intervenţie sau de coordonare a intervenţiei de la protestele de vineri seară din Piaţa Victoriei. 

El şi-a început declaraţia prin a spune că are 22 de ani de carieră, timp în care nu a făcut decât să îşi iubească ţara şi camarazii. 

Şeful Jandarmeriei a spus că a văzut "polarizări diferite în media vizavi de ultimele evenimente", comentând: "Prea ne-am învrăjit, prea ne urâm unii pe alţii". 

"Cei care au greşit, vor plăti. Să lăsăm instituţiile să-şi facă treaba. (...) Jandarmii ăştia care au umplut acum internetul sunt aceiaşi pe care i-aţi văzut la inundaţii, care i-au scos pe oameni din zăpadă", a afirmat Sebastian Cucoş. 

În ceea ce priveşte interimatul său, care expiră marţi, Cucoş a afirmat că a absolvit un examen legal, iar după absolvirea lui pentru poziţia de comandant al Jandarmeriei este necesar avizul CSAT.

"Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie", a subliniat el. 

De asemenea, şeful Jandarmeriei a făcut un apel către români: "Dragi români, suntem în anul centenar, haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere. În ceea ce îi priveşte pe colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră".

Mandatul de interimar al şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, expiră marţi, ministrul de Interne Carmen Dan anunţând că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Sebastian Cucoş se află la al doilea mandat interimar, astfel că, potrivit legii, pentru a ocupa din nou funcţia de şef al Jandarmeriei, el trebuie să dea concurs.

Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august.

Sebastian Cucoş a fost comandantul Jandarmeriei Române timp de un an. El a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expiră marţi.

Comentarii

loading...