Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secretele podgoriilor dobrogene, descoperite pe două roți

Secretele podgoriilor dobrogene, descoperite pe două roți

Cristian Hagi 0 comentarii

Sâmbătă, 3 august 2019, în avanpremiera Festivalul Vinului Dobrogean ”PONTUS EUXINUS” 2019 (22-25 august), se desfășoară al doilea TRASEU CICLOTURISTIC ȘI DE TURISM OENOLOGIC ECO-DOBROGEA, pe ruta Constanța (parcarea din fața magazinului Decathlon) – Cogealac – Babadag – Tulcea.

Evenimentul are ca obiective promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul cicloturismului, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul ecoturismului, promovarea Municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală, promovarea utilizării ambalajelor ecologice, a viticulturii organice și alimentației sănătoase, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol.

Firul poveștii create de echipa Festivalul Vinului Dobrogean ”PONTUS EUXINUS” 2018 a legat, timp de patru zile (6 – 9 septembrie), pasiunea pentru licoarea fără pereche a peste 30.000 de vizitatori ai manifestării ce a debutat în chiar piața-inimă a Constanței, străjuită de statuia marelui poet Publius Ovidius Naso. În modernul hrisov al contemporaneității au fost cuprinși: renumiți podgoreni, strașnici negustori de bunătăți, onorabili comercianți de cofeturi, meșteri ai tradițiilor, nobili hangii, stăpâni ai energiilor pământului și ai cailor hrăniți cu jăratec magic.

Traseul pe bicicletă parcurs anul trecut de către membrii Asociației BikeRehab Constanța a fost Constanța – Murfatlar – Cernavodă, punctul final fiind în Piața Ovidiu.

„Experiența de douăzeci de ani în industria ospitalității din Romania, cu precădere pe litoral, mă face să militez continuu pentru dezvoltarea unor forme alternative de turism in destinația integrată Dobrogea, zăcământ de cultura si istorie, intersecție de etnii și savori locale. Agenții economici, membrii ai ORGANIZATIEI PATRONALE MAMAIA-CONSTANTA, se implică constant de dezvoltarea și promovarea destinației turistice și în păstrarea valorilor ce ne definesc” a declarat Anca Nedea Pavel, Director Executiv Organizația Patronală Mamaia-Constanța

"Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susține inițiativa Organizației Patronale Mamaia-Constanța pentru organizarea celei de a doua ediții a Festivalului Vinului "Pontus Euxinus", context în care un traseu de cicloturism este un bun promotor al drumului vinului dobrogean, din care fac parte cramele Alcovin Măcin, Sarica Niculițel și Hamangia, drum continuat natural cu podgoriile județului Constanța. Zona continentală a munților Măcinului, vine în completarea armonioasă a frumuseții și unicității Deltei Dunării, la care se adaugă cetățile antice si medievale, precum și triunghiul mănăstirilor care pot oferi o experiență inedită oricărui turist care vizitează județul Tulcea. Cicloturismul, face parte integrată din turismul responsabil și sustenabil, fiind obligatoriu într-o destinație turistică precum Delta Dunarii și Dobrogea de Nord", a precizat Nicoleta Alexe, Director Executiv Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Comentarii

loading...