15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘefa Comisiei Europene se află în izolare după ce intrase în contact...

Șefa Comisiei Europene se află în izolare după ce intrase în contact cu președintele Iohannis

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat în izolare după ce a aflat că una dintre persoanele cu care a fost în contact a primit rezultat pozitiv la testul Covid.

Între momentul contactului cu persoana pozitivă și momentul când a intrat în izolare, șefa Comisiei Europene se întâlnise cu mai mulți oficiali, unul dintre ei fiind președintele României, Klaus Iohannis.

Totuși, joi seară, preşedintele Iohannis a declarat, de la Bruxelles, că el nu se putea infecta, întrucât, deși s-a salutat cu Ursula von der Leyen, ambii au păstrat distanța și au purtat mască.

“Din păcate, chiar astăzi preşedinta Comisiei a intrat în autoizolare după ce ne-am salutat la începutul şedinţei. În cazul meu nu există niciun pericol, am păstrat distanţa, am avut amândoi mască şi doamna von der Leyen a fost testată negativ în această dimineaţă, însă cu această ocazie reiterez importanţa extraordinară a măsurilor preventive. Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă nu aş fi avut mască sau dacă doamna preşedinte nu ar fi avut mască sau dacă nu am fi păstrat distanţa. Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt în esenţă simple, sunt la îndemâna noastră: masca, distanţa, igiena mâinilor şi atunci suntem mult, mult mai siguri”, a explicat președintele Iohannis.

El s-a declarat afectat de creșterea numărului de cazuri de infectare în România.

“La noi în ţară, din păcate, şi astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iarăşi peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectaţi aceste reguli simple pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit, joi, lucrările de la summit, la mai puţin de o oră de la începutul lor, după ce a aflat că una dintre persoanele cu care a fost în contact a fost testată pozitiv.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă