15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘeful ISU Dobrogea, despre transportarea lui Chițac

Șeful ISU Dobrogea, despre transportarea lui Chițac

Potrivit reprezentantului ISU, personalul de intervenţie a fost echipat corespunzător, iar, ulterior, autospeciala a fost decontaminată.

“Este o procedură aprobată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin care putem să transportăm şi fără izoletă, în condiţii de siguranţă pentru personalul de intervenţie, oamenii fiind echipaţi corespunzător. După ce transportăm, autospeciala este decontaminată”, a spus Popa, citat de Agerpres.

El a mai afirmat că persoanele respective, în cazul cărora a fost confirmată infectarea cu coronavirus, au fost preluate la spital de personal de specialitate, “pe fluxul stabilit pentru astfel de situaţii”.

Senatorul liberal Vergil Chiţac, candidat pentru alegerile locale la funcţia de primar al Constanţei, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma testului specific făcut în urmă cu o zi la domiciliu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele filialei judeţene PNL, deputatul Bogdan Huţucă.

“Vergil Chiţac a decis să se izoleze acasă după revenirea de la şedinţa BPN al PNL de săptămâna aceasta, unde a fost aprobată candidatura sa la funcţia de primar al municipiului Constanţa, pentru că avea o stare generală uşor alterată, iar joi a solicitat efectuarea unui test pentru noul coronavirus, la domiciliu. Din păcate, după cum ne-a anunţat, testul a ieşit pozitiv pentru COVID-19”, a precizat Huţucă.

Liderul liberal a mai precizat că, după aflarea informaţiei în legătură cu starea de sănătate a colegului său, a decis, de asemenea, să se izoleze la domiciliu şi să solicite efectuarea unui test la coronavirus.

Senatorul Vergil Chiţac a declarat vineri, printr-un într-un mesaj postat pe Facebook, că va urma strict procedurile impuse de Direcţia de Sănătate Publică şi şi-a exprimat încrederea că ”totul se va rezolva cu bine”.

“Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soţia mea şi atâţia alţi oameni din România şi din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele şi încurajările care nu se mai opresc. Vă mulţumesc şi vă doresc din suflet să fiţi sănătoşi şi să aveţi mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aştepţi”, a scris Chiţac pe reţeaua de socializare.

Chiţac a fost acuzat că deşi a fost anunţat, pe 6 martie, în urma participării sale la o conferinţă NATO, că unul dintre cei prezenţi la reuniune s-a dovedit a fi infectat cu coronavirus, iar liberalul constănţean nu s-a autoizolat în condiţiile în care nu se simţea bine din punct de vedere medical, acesta a postat pe Facebook că se fac “presupuneri nefondate”.

“Sunt atacat şi acuzat de iresponsabilitate în media de oameni care nu cunosc toate datele şi se hazardează să facă presupuneri nefondate. După participarea mea la summit-ul de la Bruxelles (17-19 feb), secretariatul general al Adunării NATO a transmis pe data de 6 martie o înştiinţare către Senatul României, conform căreia unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Numai că eu am primit acel document abia luni, pe 9 martie! Timp de 3 zile nu am ştiut nimic despre acest lucru!? Voi reveni cu lămuriri şi cu emailurile respective imediat ce situaţia mi-o va permite. În acest moment mă aflu la spital”, a transmis senatorul liberal Vergil Chiţac.

Prefectul Constanţei, George Niculescu, a informat că în judeţ sunt înregistrate cinci cazuri confirmate de coronavirus, 22 de persoane sunt în carantină, alte 650 fiind autoizolate. 

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă