23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiȘeful intermiar al pazei lui Dodon dezminte afirmațiile tentativei de asasinat

Șeful intermiar al pazei lui Dodon dezminte afirmațiile tentativei de asasinat

Într-o intervenţie televizată, oficialul moldovean a ţinut să sublinieze că accidentul nu a fost provocat intenţionat.

Anatolie Golea a declarat că, la nivelul instituţiei sale, a fost analizată versiunea privind atentatul, dar s-a stabilit că a fost totuşi un accident.

Şoferul camionului, a spus el, nu a adaptat viteza la carosabilul ud şi astfel a intrat în coliziune cu maşina care venea din sens opus. Totodată, accidentul a avut loc în vârf de pantă, unde vizibilitatea era redusă, a precizat şeful Serviciului de Protecţie şi Pază.

Anterior, mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor, din rândurile cărora provine şi Igor Dodon, au încercat să acrediteze ideea că accidentul rutier de duminică ar fi fost de fapt o ”tentativă de omor”, care ar avea legătură cu activitatea politică a lui Igor Dodon.

Referitor la acest accident, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ”limita de viteză trebuie respectată inclusiv de cei care cred că au primit funcţia de la Dumnezeu”, sugerând că maşinile din convoiul prezidenţial circulau cu viteză excesivă.

Cât priveşte versiunea acreditată de socialişti privind ”tentativa de asasinat”, Maia Sandu a spus: ”Socialiştii au tăiat frunze la câini în ultimii ani, iar acum au găsit un subiect de campanie electorală”, conform portalului Unimedia.info.

Igor Dodon a apărut marţi pentru prima dată în faţa camerelor de luat vederi după accidentul suferit duminică în apropiere de Străşeni, afişând o vânătaie pe nas, în cadrul unei şedinţe convocate la preşedinţie cu privire la situaţia curentă din Republica Moldova şi agenda evenimentelor internaţionale preconizate pentru perioada imediat următoare, conform publicaţiei Telegraf din Chişinău.

El a ţinut să mulţumească tuturor care i-au urat însănătoşire grabnică lui şi familiei sale, sugerând că mama sa va mai rămâne sub supravegherea medicilor. În afară de Dodon, în maşina implicată în accident se aflau mama şi unul dintre cei trei fii ai săi, care însă nu a avut de suferit.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă