13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE VIDEO Șeful Protecției Consumatorilor Constanța, agresat de cârciumari

UPDATE VIDEO Șeful Protecției Consumatorilor Constanța, agresat de cârciumari

UPDATE 02 august

Joi, într-o conferință de presă, Horia Constantinescu a explicat cum s-au petrecut evenimentele. Acesta a afirmat că o colegă comisar a fost împinsă peste scaune, moment în care a sosit rapid de la un control pe care-l desfășura la o unitate din apropiere. A mai spus că un angajat la ținut de gât strâns, până când a fost dezorientat din cauza lipsei de oxigen, în timp ce alții l-au lovit. În acest timp, un client a scandat lozinci injurioase anti-PSD. „Da, îmi asum, sunt membru PSD. Vreau să răspund unei alte acuzaţii. Nu Liviu Dragnea m-a trimis, nu domnul preşedinte m-a trimis pe această teras. Mi se pare strigător la cer ca, în Anul Centenarului Unirii, românii să fie dezbinaţi, iar criteriul pentru care să ne aruncăm unii altora invective este apartenenţa la un partid politic sau apartenenţa la oricare dintre idei, idee care poate fi dezbătută, comentată, comunicată, dar nu bătută cu parul, cum s-a exprimat liderul PNL”, a declarat Constantinescu.

Femeia agresată a povestit cum a fost aruncată peste scaune și a spus că, în 11 ani de activitate, este pentru prima dată când i s-a întâmplat un astfel de episod.

Proprietarul terasei afirmă că nu el sau angajații au fost violenți, ci un client, un anume „domnul Dan”, care băuse cam mult, pentru că se afla în concediu.

Horia Constantinescu a propus amendarea cu 30.000 de lei a agentului economic și închiderea definitivă a unității, pentru obstrucționarea controlului.

Reprezentanții Tavernei Zorbas l-au luat, practic, la bătaie pe șeful instituției, Horia Constantinescu, nemulțumiți de modul în care se desfășura un control al Protecției Consumatorilor.

Șeful instituției și colegii cu care se afla în control au chemat atât Poliția, cât și Jandarmeria. Echipaje de ordine s-au deplasat la fața locului pentru a aplana conflictul.

Constantinescu a declarat că lui şi colegilor le-au fost smulse telefoanele cu care filmau în unitate. De asemenea, spune că a fost bătut de 3 indivizi, care l-au strâns de gât și care i-au spart un dinte, în încăierare.

„Am plecat în zona Steaguri din Neptun, fiecare dintre colegi intrând în câte o locaţie pentru a avea efectul scontat, pentru a constata aşa cum sunt locaţiile, nu după ce informează primii că suntem în zonă să se apuce să cureţe. Deci fiecare coleg într-o locaţie, facem 20 de locaţii deodată. O colegă m-a sunat să mă informeze că a găsit o locaţie cu deficienţe, este vorba de terasa Zorba’s şi o parte dintre lucrători şi dintre clienţi se manifestă agresiv la adresa ei şi a altui coleg ajuns acolo între timp. M-am urcat în maşină, am ajuns acolo, m-am interpus între agresorul iniţial, care a îmbrâncit-o pe colega noastră peste scaune. Era un consumator, probabil rudă cu proprietarul locaţiei pentru că îl apela cu <<naşule>>. Respectivul era în stare avansată de ebrietate”, a declarat Horia Constantinescu.

Acesta a mai spus că va face solicitare către Comisariatul Regional al Protecţiei Consumatorilor Galaţi pentru ca terasa respectivă din Neptun să fie închisă definitiv, pentru obstrucţionarea controlului.

Mai multe informații va oferi în cursul zilei de joi, într-o conferință de presă.

„Un reprezentant OPC, aflat în control la restaurantul terasă Zorba, a fost agresat de reprezentanții restaurantului care la rândul lor reclamă agresiune. În urma deficiențelor constatate, reprezentantul OPC dorea să închidă terasa. La acest moment, sunt audiate părțile implicate în conflict. Reprezentanții OPC își exercitau atribuțiile de serviciu, respectiv verificarea condițiilor în care funcționează terasa. Mențiunea referitoare la închiderea terasei a fost făcută se către reprezentanții societății verificate. La acest moment, nefiind probată. În continuare, colegii mei efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Avem și imagini filmate de reprezentanții Protecției Consumatorilor de la incident.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă