8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSEISM 2018. Delegație a Forțelor Armate Israeliene în România

SEISM 2018. Delegație a Forțelor Armate Israeliene în România

„Astăzi, o delegaţie alcătuită din ofiţeri şi soldaţi ai corpului medical al Forţelor Armate israeliene (IDF) a aterizat în România pentru a participa la exerciţiul internaţional care se desfăşoară în cooperare cu Uniunea Europeană. Delegaţia este compusă din 160 de membri ai personalului medical şi logistic activi şi în rezervă, care vor simula înfiinţarea unui spital de campanie în urma unui cutremur, precum şi participarea la alte operaţiuni la sol şi aeriene. Exerciţiul din România este desfăşurat la cea mai mare distanţă la care Corpul Medical IDF a luat parte şi, se întâmplă, de asemenea, să fie şi cel mai mare exerciţiu la scară europeană”, precizează sursa citată, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform ambasadei, unitatea de chirurgie-spitalizare a mai participat la misiuni de ajutor în ţări lovite de dezastre precum Nepal şi Haiti. Ea a fost recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept primul spital mobil de nivel 3 din lume – cel mai înalt nivel existent- ceea ce permite efectuarea a numeroase tipuri de intervenţii chirurgicale în incinta sa. În timpul exerciţiului, unitatea se va instala pe un teritoriu vast şi va crea o sală de urgenţă, o unitate de terapie intensivă, un departament de spitalizare, un departament de imagistică şi un laborator care vor fi sincronizate de un centru de comandă ce va funcţiona în permanenţă.

Delegaţia a plecat sâmbătă seara din Israel de pe Aeroportul Internaţional Ben Gurion. Şeful delegaţiei este directorul departamentului medical operaţional, colonelul dr. Hagay Frenkel. Ofiţerul de comandă al Unităţii Chirurgie – Spitalizare este colonelul dr. (în rezervă) Ofer Merin.

“Acesta este cel mai mare exerciţiu operaţional la care a participat până acum corpul medical israelian şi contribuie la consolidarea cooperării dintre IDF şi Uniunea Europeană. Luăm parte la ‘Seism 2018’ pentru a îmbunătăţi activitatea corpului medical în demersul său de a salva vieţile oamenilor”, a precizat şeful delegaţiei, col. dr. Hagay Frenkel.

Componenţa delegaţiei: 36 medici, 21 asistenţi medicali, 2 farmacişti, 7 paramedici militari, un psiholog, un medic veterinar, un fizioterapeut, 5 tehnicieni specializaţi pe raze x, 4 specialişti de laborator, 4 biologi, 13 infirmieri, un clovn medical (destinat îngrijirii copiilor care ajung la spital), un rabin militar şi 7 bucătari.

În cadrul delegaţiei există şi 90 de militari rezervişti. Restul membrilor personalului sunt militari de carieră sau care efectuează în prezent stagiul militar obligatoriu. În timpul exerciţiului de evacuare aeriană, vor participa alţi 10 medici, 10 tehnicieni medicali precum şi Unitatea de Salvare şi Evacuare Aeriană (Unitatea 669) şi o echipă de zbor.

“Spitalul de campanie mobil va fi echipat cu tehnică de ultimă generaţie, cea mai performantă la ora actuală. Echipamentul include 50 de paturi (paturi de spitalizare, de urgenţă şi de operaţie), zeci de tipuri de medicamente necesare în astfel de situaţii, 200 de eprubete, 8 măşti de oxigen, o masă de operaţie, un dispozitiv pentru anestezie, două aparate ecograf, un vehicul cu purificator de apă şi un dispozitiv de producere a oxigenului . Toate cele de mai sus vor fi amplasate în cele 10 corturi dotate cu aer condiţionat”, se mai arată în comunicat.

Tabăra israeliană va fi plasată alături de taberele din România, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Italia, Norvegia, iar delegaţiile vor fi găzduite în 120 de corturi. Electricitatea va fi furnizată de două generatoare performante, de mari dimensiuni

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă