21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSenatorii au stabilit termene stricte pentru execuția Autostrăzii Unirii

Senatorii au stabilit termene stricte pentru execuția Autostrăzii Unirii

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă a Guvernului privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș denumită și Autostrada Unirii.

Obiectivul de importanță strategică pentru România ar uni Moldova de Ardeal printr-o șosea de mare viteză ce ar impulsiona economia celor două zone și ar face mai ușor accesul din Moldova spre vestul Europei.

Autostrada Unirii cuprinde tronsonul cuprins între Târgu Mureș și Târgu Neamț, tronsonul cuprins între Târgu Neamț și Iași și un pod peste Prut.

Senatorii PSD Vasile Toma și Dan Manoliu au introdus un amendament ce a fost acceptat la vot de colegii parlamentari prin care au stabilit cele două termene de finalizare a lucrărilor pentru tronsoanele Autostrăzii Unirii.

Astfel, pe tronsonul Ungheni – Iași – Târgu Neamț trebuie să se circule în regim de autostradă până al 31 decembrie 2024 iar tronsonul Târgu Neamț – Târgu Mureș trebuie să fie operațional până la 31 decembrie 2026.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă