14.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Sesiune specială de Evaluare Națională pentru mai puțin de 200 de candidați

Înscrierile pentru sesiunea specială de Evaluare Națională sunt deschise până vineri, 26 iunie, și la ea pot participa doar elevii care din motive medicale ori de pandemie nu au fost primiți în sălile de examen.

La proba de limba română a fost eliminată o elevă din Constanța pentru că avea temperatură mai mare de 37,3 grade, 167 candidați se aflau în izolare la domiciliu iar 20 dintre absolvenții de liceu erau spitalizați sau în carantină din cauza COVID-19. La proba de matematică în izolare erau 166 elevi, 18 erau internați sau în carantină iar trei elevi au fost întorși din drumul spre sălile de examen din cauza temperaturii prea mari.

„Deşi a fost o temere în societate că vor fi foarte mulţi copii cu temperatură de peste 37,3, iată că la probele de la evaluarea naţională nu am avut decât patru cazuri. Aceşti elevi dar şi aceia care se aflau în izolare sau în carantină pot participa la evaluarea naţională – etapa specială pe care noi o vom organiza săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei organizează o etapă specială tocmai pentru a le da şanse egale celor care sunt la evaluarea naţională să meargă la un liceu, deci pot accede la repartiţia computerizată cu toţi ceilalţi elevi.”, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Înscrierile la sesiunea Specială a Evaluării Naționale se fac în perioada 22 – 26 iunie, proba la limba și literatura română va avea loc pe 29 iunie, examenul la matematică este programat la data de 30 iunie iar elevii ce susțin proba la limba și literatura maternă o pot face pe 1 iulie. Pe 2 iulie vor fi afișate rezultatele și în aceeași zi se depun contestații pentru ca rezultatele finale să fie afișate în data de 4 iulie.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă