12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSfanta Maria Mare, Ocrotitoarea Marinarilor romani

Sfanta Maria Mare, Ocrotitoarea Marinarilor romani

Parada de Ziua Marinei s-a încheiat. Evenimentul organizat la Constanța, de Forțele Navale a oferit imagini impresionante celor prezenti.

Zeci de nave, ambarcatiuni, aeronave precum si destrugatorul american USS Porter impreuna cu mii de marinari militari, au participat joi, 15 august, la cel mai mare spectacol naval organizat anual de Forțele Navale Române în România.

USS Porter, facebook : Ambasada Americii

Festivitățile de pe mare au început la Constanța odată cu tradiționala venire a Zeului Neptun.

Klaus Iohannis in discursul de deschidere a festivitatilor: ”Marea Neagră și întreaga sa regiune au o importanță strategică deosebită nu numai pentru țara noastră, dar și pentru întregul spațiu euroatlantic.
Securitatea acestei zone, marcate de provocări complexe și în continuă schimbare, este vitală în asigurarea securității noastre, a tuturor. Pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre avem nevoie, în continuare, de o abordare cuprinzătoare, coerentă și coordonată, la toate nivelurile, inclusiv politic, abordare care să acopere, pe lângă domeniul militar, și aspecte privind domeniile economic, transport, energie, mediu și, foarte important, reziliența societății”.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a spus în discursul său de Ziua Marinei, că poziția strategică a României la frontiera estică a NATO aduce oportunități, dar și provocări pentru forțele navale, subliniind că regiunea Mării Negre se transformă în spațiu al tensiunilor și al riscurilor, conform Mediafax.

„Doamnelor și domnilor, Poziția strategică a României la frontiera estică a NATO și a UE aduce deopotrivă oportunități dar și provocări pentru armata noastră și pentru forțele navale, în special.”

Cele mai citite

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă