Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Situaţie îngrijorătoare la grădiniţa din Suceava: Alţi doi copii au ajuns la spital

Situaţie îngrijorătoare la grădiniţa din Suceava: Alţi doi copii au ajuns la spital

Alţi doi copii de la Grădiniţa cu program prelungit din Burdujeni, judeţul Suceava, închisă din cauza unui focar de meningită, au fost internaţi în spital. Virusul vinovat este un enterovirus, acelaşi care în urmă cu 6 ani a provocat o epidemie de meningită acută la Suceava.

Rl online 0 comentarii

”Vă informăm că în focarul de meningită de la Grădiniţa Prichindelul au mai fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava încă 2 copii cu acelasi diagnostic. Până în prezent sunt 5 cazuri”, a informat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Joi s-a făcut dezinfecţia grădiniţei, urmând ca luni DSP Suceava să recolteze probe de control pentru avizul de redeschidere.

Conform rezultatelor parţiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat o epidemie de meningită acută virală în anul 2012.

Marţi, 3 copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, Suceava, au ajuns de urgenţă la spital, existând suspiciunea că au meningită. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a deschis o anchetă şi a decis să suspende activitatea grădiniţei până va fi făcută dezinfecţie.

În anul 2012, de la sfârşitul lunii mai şi până în octombrie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 340 de cazuri de meningită acută virală. În iunie 2012, cursurile au fost suspendate în şase grădiniţe şi în opt şcoli din judeţul Suceava, din cauza cazurilor de meningită acută virală.

Comentarii

loading...