15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSocietatea de termoficare din Focşani a intrat în insolvenţă

Societatea de termoficare din Focşani a intrat în insolvenţă

Magistraţii Tribunalului Vrancea au admis chiar de la primul termen solicitarea administraţiei locale astfel că firma care se ocupă de fabricarea şi distribuţia agentului termic intră într un proces de reorganizare. Oficialii din primărie spun că cel puţin iarma aceasta oamenii nu vor avea de suferit.

Cererea Primăriei ca Enet Focşani să intre în insolvenţă a venit după ce societatea a acumulat datorii imense, la care s-au adăugat dobânzi şi penalităţi.

”Aceste datorii istorice sunt foarte mari, este vorba despre circa 75 de milioane de lei din care debit curent 20 de milioane, diferenţa reprezintă dobânzi şi penalităţi. Am vrut să încheiem odată pentru totdeauna această gaura neagră în care am tot investit, plătind datorii. Niciodată însă nu se plătea datoria curentă, ci doar creditele restante”, a explicat primarul Focşaniului, Cristi Misăilă.

Cererea primăriei Focşani a fost tranşată de la primul termen. Instanţa a numit un administrator judiciar provizoriu, care va trebui să supravegheze îndeaproape toate acţiunile societăţii. ENET rămâne, pentru moment, administratorul reţelei de termoficare, dar nu va mai putea face nimic fără aprobarea administratorului judiciar.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Urmează şi alte etape, cea mai importantă fiind reorganizarea societăţii.

Autorităţile locale spun că intrarea în insolvenţă a societăţii de termoficare nu îi va afecta pe locuitorii oraşului, iar cei racordaţi la sistemul centralizat vor primi în această iarnă apă caldă şi căldură.

”În perioada procedurii de insolvenţă orice furnizor indispensabil, cum e numit furnizorul de gaze, nu are voie să sisteze serviciile pentru că altfel nu vom mai putea duce la îndeplinite planul de reorganizare”, a explicat primarul Cristi Misăilă. Totuşi, dacă măsurile întreprinse odată cu intrarea în insolvenţă nu vor da rezultate, societatea de termoficare din Focşani poate intra în faliment.

 

Cele mai citite

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă