16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiŞofer beat şi fără permis, prins de poliţişti după ce au folosit...

Şofer beat şi fără permis, prins de poliţişti după ce au folosit armamentul din dotare

“În jurul orei 00,30, poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil. Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului, moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat. Imediat s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecţie, un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), transmis luni AGERPRES.

Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit de poliţişti.

“Cei patru ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imobilizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, se arată în comunicatul citat.

În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul autoturismului nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

Poliţia Capitalei precizează că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă